Sunday, 19 May 2013

NILAI MATAWANG SEMAKIN TERHAKIS?


Jika U.S.A sebagai kuasa besar masih meneruskan polisi "mencetak wang tanpa had" & diikuti oleh negara2 kuasa besar lain di dunia seperti China, Jepun, Korea & Eropah, "bencana kewangan & ekonomi" bakal berlaku dalam masa terdekat. Matawang kertas yang kita pegang hari ni semakin jatuh nilainya. Ubah pendekatan sedia ada. saya percaya kata2 pakar2 kewangan & ekonomi dunia. menyimpan wang kertas sebanyak mungkin adalah tindakan yang tidak munasabah yang kita mampu buat jika dalam situasi ekonomi sekarang. pindahkan sebahagian besar tunai kepada "asset" yang "tangible", lebih kukuh nilai, pemegang kuasa beli yang kuat & menjana aliran tunai yang baik; EMAS & PERAK, HARTANAH. cetak sebanyak mana duit yang kita mahu sekarang daripada perniagaan & pekerjaan, dan pindahkan sebahagian pendapatan kepada "asset" jenis ini. apa yang penting, sentiasa belajar. bukan emas & perak serta hartanah yang membuatkan kita kaya, tetapi ilmu pengetahuan yang tepat, tindakan besar yang tepat, masa yang tepat. masa yang tepat adalah SEKARANG!



Great Value Holding Power!
Perak (Silver) Master Ikram Adi: pelaburan perak fizikal & Master Daniel Foo silver investment
Emas (Gold) Master Syukor Hashim pelaburan emas

Massive Cash Flow!
Hartanah (Real Estate) Master Faizul Ridzuan  & Saufi Karim: WTF? Master Hartanah?

5 comments:

  1. Sampai satu tahap nanti, semuanya tak laku, gold dan silver je laku

    ReplyDelete
  2. u have to make money before secure it with gold... diversifying investment tu penting... boleh share knowledge pasal investment ni...

    ReplyDelete
  3. ada kebarangkalian gold & silver jadi matawang semula... tapi mungkin lambat... sebab dunia masih terima duit kertas sebagai matawang... tapi bagus jugak gold & silver jadi brg komoditi & bleh buat pelaburan... skrg harga kembali murah mcm 3 thn lps... jrg2 bleh dpt :) untung ms beli

    ReplyDelete
  4. harga mas xkan jatuh tu ja
    http://long-cham.blogspot.com/

    ReplyDelete

There was an error in this gadget